Friss topikok

  • A holló: hello! Én nagyon kezdő vagyok BB-ben és van egy 9000 Bold a tulajdonomban, de nem teljesen értek d... (2012.05.30. 10:59) Blackberry Bold (9000) és az OS5
  • GergoV: A hátizsák vs. oldaltáska témában: túlélős helyzetben biztosan jobb egy háti, mondjuk egy lövészár... (2010.09.22. 12:20) Ki gondolta volna
  • Enchantée: Hmmmmm. Az egyik nagy kedvenc. Reggel-délben-este. Bármikor! :)))) (2010.05.12. 20:51) Zene vacsorához
  • kardigán: benne kellett hagynod a typomat, mi?:) (2010.03.04. 23:23) In which the author becomes a cylon
  • KTamas: Szuper, koszi! (2010.02.23. 07:43) Hacking netpincér

WOULD YOU CARE FOR SOME TEA?

2010.03.25. 20:00 KTamas

Blackberry Bold (9000) és az OS5

Címkék: ajánló blackberry szeder

Már egy jó ideje szivárogtatja a RIM szivárognak ki az újabbnál újabb OS5 buildeket mindenféle Berryhez, köztük az én 9000-emhez is, sőt, egy-egy szolgáltató már hivatalos verziókat is kiad, így egyszercsak meguntam a várakozást, hogy majd fél év múlva megjön a magyar T-hez (jó esetben), utánaolvastam a megfelelő threadekben a crackberryn, letöltöttem a legújabb Desktop Managert, és a frissítést, és nekiláttam a mellékelt instrukciók szerint, ami egyébként a következő:

  1. Kijelentkezünk mindenből a Berryn, különösen a Google Syncből és a Facebookból.
  2. Letöltöd az új DM-et és frissítést innét. Ha a rendszer személyes adatokat kérdez tőled, élsz állampolgári jogaiddal, és megadod neki Steve Jobsot és az 1 Infinite Loopot. El fogja fogadni.
  3. Miután mindkettőt feltelepítetted, a c:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader\ mappából törlöd a vendor.xml fájlt. Esetleg átnevezed, a lényeg, hogy ne legyen ott.
  4. Letöltöd és felrakod a JL_Cmder nevű segédeszközt innét. Feldugod a gépre a Szedret, backupot készítesz a Desktop Managerrel, biztos helyre elrakod három példányban.
  5. Elindítod a JL_Cmdert, kiválasztod a 4-es opciót (wipe), végigköveted az utasításokat. Ez letakarít minden adatot a szederről, és körülbelül fél percet vesz igénybe
  6. Ezen a ponton a Bold kijelzője töksötét, csak a piros LED világít. Elindítod az AppLoadert (c:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader\Loader.exe), nyomogatod a Next-eket, ha minden jól megy, eljutsz arra a kijelzőre, ahol kiválaszthatod, mit akarsz még felrakni a szederre, az alaprendszeren kívül. Érdemes tényleg csak azt felrakni, amire szükség van, jótékony hatással van a rendszerre és az elérhető memóriára.
  7. A Wizard végén a Finish gombra kattintva elindul a frissítés, amely négy lépésből áll. Az elsőben felrakja az alaprendszert, ennél nem kell problémának lennie. Ezután újraindul a Berry, majd egy szép fehér képernyőre jut, ekkor kell(ene) detektálnia újra az AppLoadernek, hogy folytassa a hármas és négyes ponttal, az alkalmazások felrakásával. Ha sokáig próbálkozik felismerni, de a végén, csak egy hibát dob, hogy nem találja (Retry/Cancel), akkor nem esünk pánikba, hanem lehúzzuk a Szedret, majd pár másodperc után feldugjuk, várunk egy kicsit majd nyomunk neki egy Retryt, ekkor azonnal fel kell ismernie, és végigcsinálnia a procedúrát, aminek a végén megintcsak újraindul.
  8. Ezután úgy 5 percig egy Blackberry feliratú képernyő tölt, a végén meg már az ismert elsőindításos képernyő fogad, amin gyorsan végig lehet menni.
  9. Hurrá, van OS5 a Szedrünkön!

Ezen a ponton el lehet kezdeni újratelepítgetni mindenféle thirdparty programot, majd miután ezzel megvagyunk, elindítjuk a Desktop Managert, a Backup and Restore -> Advanced ponton betöltjük (File > Open) a hármas pontban elkíszített backupunkat, és csak a szükséges adatbázisokat visszatöltjük (az én esetemben ez nem is volt sok, csa az Address Book, a Phone History és az SMS-ek, meg esetleg az e-mailek). A full restore nem ajánlott, netes fórumokon legalábbis sok problémát ahhoz társítanak.

So what's new?

Szebb rendszer, threaded SMS support, sokkal gyorsabb böngésző, sok-sok egyébb apróság, egyelőre még felfedezés alatt van, meg fogom írni, amiket találok. Egyéb random gondolatok:

  • Google Talkot desktopról kell telepíteni, mert valamiért az m.google.com/talk-nak nem tetszik az ötös böngésző.
  • A Keyboard Lock úgy tűnhet, hogy eltűnt, valójában azonban átalakult: ha beállítunk jelszót, akkor visszakapjuk a 4.x-os módot, ikonnal-mindennel, ha nem, akkor a * (A) gomb kb. 1 másodpercig való nyomásával lehet lezárni a billentyűzetet, illetve az egész rendszert standbyba rakni. Ebből a Mute gombbal lehet felébreszteni.
  • T-n a böngésző neve Web'n'Walk...
  • A rendszer sokkal gyorsabban indul újra: kb. egy perc a megszokott 4-5 helyett
  • Okosabb Bedside Mode! (lásd 1. kép)

Első ránézésre tehát szép és jó az új rendszer, akksiidőről, stabilitásról, ilyesmiről több tapasztat szerzése után írok majd. 

(Disclaimer: mindenki saját felelősségére frissít, ha valahol valami elromlik, azért felelősséget nem vállalok etc.)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ktamas.blog.hu/api/trackback/id/tr631867923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ytse 2010.03.25. 20:19:50

thx, ha lesz időm én is végigjátszom

Tz (törölt) 2010.05.18. 19:09:33

Hello,

Ugyanezek a lépések BB Storm 2 9520-nál is, ha oprendszer akarok frissíteni? (Majd a OS 6-t szeretném felrakni, ha kiadják végre.)

KTamas · http://ktamas.com/ 2010.05.18. 19:19:22

@JackR huh, passzolom, tippre hasonlo, de ki tudja mi lesz OS6-nal...

solyommadar3 2010.07.12. 23:41:16

Hello!

Nekem egy olyan problémám van a boldommal, hogy nem igazán szeret sms-t küldeni. Ilyenkor ha elakarok küldeni egy text-et akkor várakozó jelet mutat és nem csinál semmit... Ha kiveszem az akksit utána bekapcsolom és újraküldöm csak akkor megy el az sms. Azt már tudom, hogy mms-t küldeni és fogadni csak akkor tudok ha van internet előfizetésem de ez az sms probléma mitől lehet? Te tapasztaltál vele ilyesmit?

KTamas · http://ktamas.com/ 2010.07.13. 10:11:42

@solyommadar3: OS4 vagy OS5? Mintha olvastam volna, hogy bizonyos OS5 buildeknel van ilyen bug.

A holló 2012.05.30. 10:59:47

hello! Én nagyon kezdő vagyok BB-ben és van egy 9000 Bold a tulajdonomban, de nem teljesen értek dolgokat. Pl.: a böngészőt ha inditanám valami szolgáltatáskönyvet kér amiről fogalmam sincs hogy mi a fene!Valamint frissitettem az ötös szoftwert rendesen application loaderből és nekem angol lett.Figyelmetlen voltam és nem pipáltam be valahol a magyar nyelvet vagy ez alapjában angol?
köszi előre is a válaszokat!
süti beállítások módosítása